Temadage for den nye bestyrelse og for kontaktpersoner for de lokale afdelinger.

1./2. maj havde vi den store glæde at have et par temadage. Den første var for den nye bestyrelse. Med 4 nye bestyrelsesmedlemmer var det rigtig godt med en dag sammen, hvor vi dels kunne fordele de mange opgaver, dels kunne vi få lært hinanden lidt at kende. FAKS’s bestyrelse er jo en arbejdende bestyrelse. Det er os selv der står for al drift, både af FAKS og af SmerteLinjen. Der ud over prøver vi at følge med i de mange tiltag på smerteområdet.

Ca. en gang om året prøver vi at lave en samling af vores kontaktpersoner for de lokale afdelinger. 9 af vores afdelinger var repræsenteret. Vi havde til at starte med en lille præsentationsrunde, efterfulgt af en gennemgang af de nye rettelser i vores fælles håndbog. Derefter var der tid til lidt erfaringsudveksling. Forslag til lokale aktiviteter var mange, og de samles sammen og sendes efterfølgende rundt.

Efter frokost havde vi besøg af sygehuspræst Birgit Fur der guidede os igennem den svære samtale. Et rigtig godt oplæg der tog udgangspunkt i konkrete eksempler.

Jeg synes det giver rigtig meget at vi mødes engang imellem på tværs af landet. Det er vigtigt at vi ved hvad hinanden går og laver, men det er også bare super hyggeligt at lære hinanden at kende. Jeg kan høre at det også betyder meget for samarbejdet afdelingerne imellem.

Tusinde tak for et par fantastiske dage.

Arbejdet med smertehandlingsplan i sundhedsstyrelsen.

Den 14. maj skal anden workshop løbe af stablen i forbindelse med sundhedsstyrelsens arbejde med den nye smertehandlingsplan. I januar havde vi første workshop som satte fokus på de udfordringer vi møder på smerteområdet. På anden workshop skal der så sættes fokus på løsningsforslag. Alt dette arbejde skulle meget gerne munde ud i en egentlig smertehandlingsplan efter sommerferien. Det er super dejligt at FAKS kan være med til at belyse de udfordringer som vores medlemmer møder i det daglige. Det gælder både i forbindelse med udredningen og behandlingen. Det er et meget forsømt område, og FAKS håber at vi med deltagelsen i dette arbejde kan være med til at sætte smerter på dagsordenen. Og noget tyder på at der er interesse for området.

I FAKS håber vi på at sådan en smertehandlingsplan kan danne grundlag for egentlige økonomiaftaler til forbedringer på området. Et nationalt forløbsprogram står absolut øverst på ønskesedlen. Måske ikke helt urealistisk nu hvor WHO har anerkendt at smerter skal betegnes som en egentlig sygdom med egne diagnosekoder. Vi har i dag behandlingsgaranti, måske vi kan få udredningsgaranti også, med den nye status.

FAKS følger naturligvis udviklingen, og I kan alle holde jer opdateret her på siden, i vores blad og på Facebook.

De bedste hilsener

Pia Frederiksen, formand for FAKS

Nyheder

maj 12, 2019

Nyt tilbud til patienter med alvorlige symptomer ofte uden en egentlig diagnose

Så var der lige en nyhed. Region Hovedstaden åbner nyt Center for Komplekse Symptomer på Frederiksberg Hospital, der er dedikeret til at hjælpe de mennesker, som risikerer at blive kastebold i sundhedsvæsnet, fordi ingen kan finde ud af, hvad de fejler.…
Maj 12, 2019

Kronisk smerte bliver anerkendt som sygdom

Hej med jer. Jeg blev på vejen hjem kontaktet for at give et interview til DR Radioavisen…
Maj 12, 2019

Bloggen marts 2019

Formandens Beretning 2019. Hold nu op et begivenhedsrigt år. Sådan synes jeg at jeg har…
Apr 14, 2019

Besøg på smertecenter Odense

Pia F. og Janni har endnu engang haft fornøjelsen af at besøge et smertecenter.Denne gang…
Mar 16, 2019

FAKS Facebookgruppe

Så kommer den endelig, den I har efterspurgt så meget. FAKS har nemlig oprettet en…
Mar 16, 2019

Rundtur til afdelinger.

Tusind tak til alle vores afdelinger rundt om i landet. Det har været en fornøjelse at…
Feb 12, 2019

Bloggen februar 2019

Jubii – vi har simpelthen startet året helt fantastisk. Vi har fået 10 nye medlemmer…