Så blev det min tur til at skrive lidt, det bliver lidt fra min verden og det bliver lidt om, hvad jeg beskæftiger mig med ud over FAKS.

Jeg har opdaget, at jeg ikke er er alene, om at slås med nedsynkning af mit underliv.

Når der bliver spurgt ind til, hvad det er jeg fejler og hvad der er sket. Så er min kroniske nedsynkning og de gener, jeg dagligt slås med, en af de ting jeg fortæller om. Også fordi de bevirker, at jeg kan bruge rigtig lang tid på et toilet og at mine medmennesker har for vane, at banke på døren og spørge om der er noget galt. Så jeg besluttede, at jeg ville være åben omkring det at have en kronisk nedsynkning.

Mine problemer stammer fra skader efter en bilulykke, og trods talrige operationer efterfølgende i underlivet, slås jeg med kroniske smerter, adhærencer(sammenvoksninger som følge af arvæv), polyneuropati(nervebetændelse) og inkontinens.

Efter jeg begyndte at være åben om, hvad det er jeg slås med i det daglige, oplever jeg at kvinder henvender sig til mig, for at fortælle, at de kan nikke genkendende til nogle eller alle de problemer, der fylder min hverdag.

Mange gange har vi så fået en snak om vores fælles problemer, om hvad jeg gør og hvad de selv kan gøre for at lette hverdagen.

Min oplevelse er, at der skal ikke så meget til for at åbne op for et tabu emne. Der skal bare være en, der tør åbne munden.

Og en der tør, det er Johanne Mathiasen, hun har en fortid som redaktør og korrekturlæser. de sidste år har hun levet af at skrive bøger.  

Jeg fik kendskab til hende gennem facebook gruppen "nedsynkning af underlivet (genital prolaps) Danmark."

Nu har Johanne Mathiasen besluttet at skrive en bog om kvinders problemer med nedsynkning af underlivet, noget hun alt for meget også selv kender til.

Som hun selv skriver, vil hendes fokus i bogen blive på de personlige historier. Der vil blive forskellige historier, fortalt af kvinder, der selv slås med nedsynkninger. Historier som andre kvinder kan spejle sig i. Og hvor læger m.fl. måske kan få større indsigt/stof til eftertanke af at læse.

Sandsynligvis vil der også være bidrag fra fysioterapeuter og andre fagfolk. Bogen vil fortælle om hvordan det er at have en nedsynkning, at vi er vidt forskellige, og at mange har succes med træning og/eller operation, mens et fåtal må leve med det.

Johanne Mathiasen skriver på facebook, at vi er nød til at være ærlige og fortælle både de gode og de ikke så gode historier. Det at have en nedsynkning skal afmystifiseres, det skal frem, at det sommetider er så svært at blive hørt.

Bogen kommer til at indeholde ønsker for fremtiden, - det, der kan gøres bedre end i dag.

Så jeg vil glæde mig til bogen bliver skrevet og udkommer. Johanne Mathiasen har lavet et interview med og om mig til bogen, så jeg kommer til at levere et lille bidrag, om mine problemer, med at skulle leve med en nedsynkning af underlivet, som nu også er kronisk.

Det vigtige med denne bog vil være, at vi med den, kan råbe de forskellige fagfolk op, som skal behandle os, så vi bliver mødt med et mere åbent sind. Samt at vi som kvinder skal blive bedre til at italesætte vores nedsynkning af underlivet, samt ikke gå og gemme det væk i mange år, før der bliver gjort noget.

Jeg ved ikke hvornår den bliver færdig det vigtige er at den er på vej.

 Birgit Anni Pedersen

 

Nyheder

Februar 16, 2020

Ordinær Generalforsamling

Dagsorden for Ordinær generalforsamling Lørdag den 28. marts 2020 kl. 11.00 til ca. 14.00 Park Hotel, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart Velkomst ved næstformand Birgit Anni Pedersen DAGSORDEN: Valg af dirigent Valg af referent og stemmetællere 2 stk. Formandens…
Jan 12, 2020

Bloggen januar 2020

Så fik vi skudt år 2020 i gang og jeg håber at I er kommet godt ind i det nye år. Vi var…
Jan 12, 2020

EFIC 2019 - European pain conference.

If you read this article, you probably live with chronic pain yourself, is a relative to…
Dec 07, 2019

Julehilsen fra formanden 2019

Tak for endnu et dejligt år i FAKS. Så er endnu et begivenhedsrigt år gået i FAKS, nu…
Dec 07, 2019

Bloggen december 2019

Jul jul jul jul jul jul – rør blot ikke ved min gamle jul Så nåede vi tiden igen DECEMBER…
Nov 17, 2019

PLO lægedage i Bellacetret

FAKS har i den forgangne uge været med til PLO lægedage i Bella Centeret. Det har været…
Nov 03, 2019

Møde med Center for komplekse symptomer

Onsdag den 13.8.2019 havde FAKS et møde med Center for komplekse Symptomer i Region…