Efterår

Kulde regn og rusk. Ikke ligefrem smertepatienternes bedste venner. Derfor er det lige nu venner, at det er tid at tænke positivt.

Jeg erkender fuldstændigt at det kræver nogen øvelse at se positivt, når nervesmerterne pisker rundt i kroppen, fordi kulden har sneget sig ind i huset, og man kommer drivvåd hjem efter den daglige gå- eller cykeltur.

Men, jeg synes faktisk at der alligevel er noget hyggeligt og positivt over efteråret. Farverne er så smukke, fotografiapparatet kommer flittigt i brug, for at forsøge at forevige de smukke farver i skoven. Solen er da også sød at titte frem ind imellem, og lige der, hvor solen og de smukke orange-røde-brune nuancer mødes, der sker altså noget magisk.  

En kop dampende varm the er gjort klar, den der krimi, som jeg egentlig ikke lige har haft tid at læse hen over somren ligger klar ved siden af. Jeg får mig placeret i den gode stol, med mit tæppe og læsehesten. Det er altså hyggeligt.

Jeg laver kort til jul og fødselsdag. Når solen skinner, synes jeg det er lidt synd at sidde inde, men når det rusker og regner, så må det klart være startskuddet til at finde min hobby frem, og sidde i timevis og kreere det ene fine kort efter det andet. Jeg bruger det faktisk lidt som terapi. Når jeg sidder og klipper og klistrer, prøver at finde nye ideer, så er det som om jeg kan glemme smerterne lidt.

Der er ikke så meget at lave i haven lige nu, så det giver mig bedre tid til at være sammen med familie og venner på en anden måde. Vi laver mad sammen, drikker the og sludre. Forleden var jeg i biografen, det gør jeg også sjældent om sommeren.

Varmtvandsbassinet er startet igen. Der er ikke noget bedre end at smutte ned i den varme vand, og lade kulden fortrænge. Det er smertelindrende på den mest livgivende måde.

Ja vejret kan godt være lidt surt, men prøv at være kreativ. Sæt dig roligt ned og tænk på hvad der kan gøre dig glad og godt tilpas. Det kan godt være det er svært at finde nye muligheder alene, men så spørg en ven. Der sidder også andre smertepatienter klar på SmerteLinjen. Ring og spørg hvad de laver om efteråret. Måske I sammen kan komme på gode, varme, hyggelige og energigivende aktiviteter.

Rigtig godt og hyggeligt efterår.

Pia Frederiksen

Nyheder

Januar 12, 2020

Bloggen januar 2020

Så fik vi skudt år 2020 i gang og jeg håber at I er kommet godt ind i det nye år. Vi var ikke langt henne i det nye år før jeg mødte op i Valby afd. og dagen efter i Køge. I næste uge skal jeg til Aalborg og så er der planlagt et par møder senere i januar.…
Jan 12, 2020

EFIC 2019 - European pain conference.

If you read this article, you probably live with chronic pain yourself, is a relative to…
Dec 07, 2019

Julehilsen fra formanden 2019

Tak for endnu et dejligt år i FAKS. Så er endnu et begivenhedsrigt år gået i FAKS, nu…
Dec 07, 2019

Bloggen december 2019

Jul jul jul jul jul jul – rør blot ikke ved min gamle jul Så nåede vi tiden igen DECEMBER…
Nov 17, 2019

PLO lægedage i Bellacetret

FAKS har i den forgangne uge været med til PLO lægedage i Bella Centeret. Det har været…
Nov 03, 2019

Møde med Center for komplekse symptomer

Onsdag den 13.8.2019 havde FAKS et møde med Center for komplekse Symptomer i Region…
Nov 03, 2019

Bloggen november 2019.

Medlemsweekenden. Allerførst en stor tak til alle jer, som kom og gjorde medlemsweekenden…