Efterår

Kulde regn og rusk. Ikke ligefrem smertepatienternes bedste venner. Derfor er det lige nu venner, at det er tid at tænke positivt.

Jeg erkender fuldstændigt at det kræver nogen øvelse at se positivt, når nervesmerterne pisker rundt i kroppen, fordi kulden har sneget sig ind i huset, og man kommer drivvåd hjem efter den daglige gå- eller cykeltur.

Men, jeg synes faktisk at der alligevel er noget hyggeligt og positivt over efteråret. Farverne er så smukke, fotografiapparatet kommer flittigt i brug, for at forsøge at forevige de smukke farver i skoven. Solen er da også sød at titte frem ind imellem, og lige der, hvor solen og de smukke orange-røde-brune nuancer mødes, der sker altså noget magisk.  

En kop dampende varm the er gjort klar, den der krimi, som jeg egentlig ikke lige har haft tid at læse hen over somren ligger klar ved siden af. Jeg får mig placeret i den gode stol, med mit tæppe og læsehesten. Det er altså hyggeligt.

Jeg laver kort til jul og fødselsdag. Når solen skinner, synes jeg det er lidt synd at sidde inde, men når det rusker og regner, så må det klart være startskuddet til at finde min hobby frem, og sidde i timevis og kreere det ene fine kort efter det andet. Jeg bruger det faktisk lidt som terapi. Når jeg sidder og klipper og klistrer, prøver at finde nye ideer, så er det som om jeg kan glemme smerterne lidt.

Der er ikke så meget at lave i haven lige nu, så det giver mig bedre tid til at være sammen med familie og venner på en anden måde. Vi laver mad sammen, drikker the og sludre. Forleden var jeg i biografen, det gør jeg også sjældent om sommeren.

Varmtvandsbassinet er startet igen. Der er ikke noget bedre end at smutte ned i den varme vand, og lade kulden fortrænge. Det er smertelindrende på den mest livgivende måde.

Ja vejret kan godt være lidt surt, men prøv at være kreativ. Sæt dig roligt ned og tænk på hvad der kan gøre dig glad og godt tilpas. Det kan godt være det er svært at finde nye muligheder alene, men så spørg en ven. Der sidder også andre smertepatienter klar på SmerteLinjen. Ring og spørg hvad de laver om efteråret. Måske I sammen kan komme på gode, varme, hyggelige og energigivende aktiviteter.

Rigtig godt og hyggeligt efterår.

Pia Frederiksen

Nyheder

Oktober 06, 2019

Forsøgspersoner søges!

Jeg tillader mig at skrive til jer angående et opslag om et forsøg til kroniske smerterpatienter (neurogene smerter). Vi har rigtig meget brug for smertepatienter til dette projekt, så jeg håber, vi kan nå mange af dem. Projektet foregår 3 steder i landet,…
Sep 24, 2019

Bloggen september 2019

Jeg er simpelt hen nødt til at dele min begejstring med jer. Den 3 september åbnede vi en…
Aug 25, 2019

Ny National Klinisk Retningslinje om ”Systematisk opfølgning af patienter i behandling med opioider for non-maligne smerter”

Af Nina Bache Afdelingssygeplejerske Tværfagligt Smertecenter, Køge Master i…
Aug 14, 2019

TV2 Øst interview

I anledning af at WHO nu har anerkendt smerter som en sygdom var TV2 Øst forbi formand…
Jul 28, 2019

Bloggen august 2019

Jeg hedder Jeanette Hesselberg, er 57år og forholdsvis ny i FAKS, samt ét af de nye…
Jul 28, 2019

Dialogbaseret opioidnedtrapning.

Af Nina Bache Afdelingssygeplejerske Tværfagligt Smertecenter, Køge Master i…
Jul 28, 2019

Vanedannende Medicin

Ny folder om vanedannende medicin mod smerter, angst eller søvnbesvær Sundhedsstyrelsen…