Efterår

Kulde regn og rusk. Ikke ligefrem smertepatienternes bedste venner. Derfor er det lige nu venner, at det er tid at tænke positivt.

Jeg erkender fuldstændigt at det kræver nogen øvelse at se positivt, når nervesmerterne pisker rundt i kroppen, fordi kulden har sneget sig ind i huset, og man kommer drivvåd hjem efter den daglige gå- eller cykeltur.

Men, jeg synes faktisk at der alligevel er noget hyggeligt og positivt over efteråret. Farverne er så smukke, fotografiapparatet kommer flittigt i brug, for at forsøge at forevige de smukke farver i skoven. Solen er da også sød at titte frem ind imellem, og lige der, hvor solen og de smukke orange-røde-brune nuancer mødes, der sker altså noget magisk.  

En kop dampende varm the er gjort klar, den der krimi, som jeg egentlig ikke lige har haft tid at læse hen over somren ligger klar ved siden af. Jeg får mig placeret i den gode stol, med mit tæppe og læsehesten. Det er altså hyggeligt.

Jeg laver kort til jul og fødselsdag. Når solen skinner, synes jeg det er lidt synd at sidde inde, men når det rusker og regner, så må det klart være startskuddet til at finde min hobby frem, og sidde i timevis og kreere det ene fine kort efter det andet. Jeg bruger det faktisk lidt som terapi. Når jeg sidder og klipper og klistrer, prøver at finde nye ideer, så er det som om jeg kan glemme smerterne lidt.

Der er ikke så meget at lave i haven lige nu, så det giver mig bedre tid til at være sammen med familie og venner på en anden måde. Vi laver mad sammen, drikker the og sludre. Forleden var jeg i biografen, det gør jeg også sjældent om sommeren.

Varmtvandsbassinet er startet igen. Der er ikke noget bedre end at smutte ned i den varme vand, og lade kulden fortrænge. Det er smertelindrende på den mest livgivende måde.

Ja vejret kan godt være lidt surt, men prøv at være kreativ. Sæt dig roligt ned og tænk på hvad der kan gøre dig glad og godt tilpas. Det kan godt være det er svært at finde nye muligheder alene, men så spørg en ven. Der sidder også andre smertepatienter klar på SmerteLinjen. Ring og spørg hvad de laver om efteråret. Måske I sammen kan komme på gode, varme, hyggelige og energigivende aktiviteter.

Rigtig godt og hyggeligt efterår.

Pia Frederiksen

Nyheder

Juli 13, 2020

FAKS søger energisk redaktør med passion for kvalitet!

Vi skal bruge ekstra kræfter til alle de spændende projekter, som vi har i FAKS regi. Et af projekterne er vores medlemsblad, som udkommer ca. 4 gange om året. Bladet læses af alle vores medlemmer, samarbejdspartnere og andre foreninger. Bestyrelsen vil meget…
Jul 13, 2020

Tak fra den nye bestyrelse

Den nyvalgte bestyrelse vil gerne sige tak for medlemmernes tillid. Tilliden til, at vi…
Jul 04, 2020

Formandens Beretning 2020.

Lokalafdelinger: I år har der været gang i vores afdelinger. Vi startede ud med at holde…
Maj 24, 2020

Behov for at styrke tværfaglig koordinering og anerkendelsen af kroniske smerter.

Af Lars Bye Møller Mange mennesker med kroniske smerter har ligesom jeg selv været…
Maj 24, 2020

Ny Digital Besøgstjeneste

Røde Kors og Boblberg.dk har sammen med en række partnere etableret en digital…
Mar 11, 2020

Aflysning af lokale arrangementer resten af marts

I FAKS har vi taget den beslutning at aflyse alle lokale arrangementer resten af måneden.…
Mar 10, 2020

Medlemsweekend 2019

Lever du selv med kroniske smerter eller er pårørende, synes du sikkert, at det er…