Forskningsprioriteter indenfor længerevarende muskuloskeletale smerter.

Vi blev i foråret kontaktet af Aalborg Universitet og Center for Almen Medicin omkring et forskningsprojekt. Formålet er at afdække forskningsprioriteter blandt mennesker med smerter, pårørende samt fagpersoner der arbejder med smerter i muskler og led.

Projektgruppen består af en bred vifte af fagpersoner med stor klinisk og forskningsmæssig erfaring på smerteområdet. I styregruppen deltager jeg selv Lars Bye Møller samt bestyrelsesmedlem Tobias Pörsti på vegne af FAKS - Foreningen for Kroniske Smertepatienter sammen med blandt andet repræsentanter fra Gigtforeningen.

Vi skal blandt andet være med til at sikre relevansen af indholdet ift smertepatienter samt pårørende. Vi skal desuden hjælpe til i processen med at rekruttere så mange som muligt til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse for at sikre størst mulig repræsenterbarhed af resultaterne.

Deltag selv i undersøgelsen.

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil deltage i undersøgelsen. Du kan deltage, hvis du selv har smerter, er pårørende til en der har ondt, eller du på den ene eller anden måde arbejder
med smerter i muskler og led.

Spørgeskemaet er kort og kan gennemføres på 5-10 minutter: 

https://redcap.aau.dk/surveys/?s=FKK33MYNLD

Betydningen af tværfagligt samarbejde og dialog.

I de ti år jeg har arbejdet som frivillig i foreningen, har vi bestræbt os på at være i dialog med og samarbejde med klinikere, forskere, sundhedsmyndigheder.

Det er min overbevisning, at dette samarbejde er nødvendigt for at sikre, at relevante patient og kliniske hverdagsscenarier, viden og perspektiver bliver inddraget i prioriteringen af forskning og behandling af smerter.

Desuden er det min erfaring, at selvom det kan være en tidskrævende og besværlig proces, så medvirker inddragelse, dialog og medbestemmelse alt andet lige til en større værdi og følelse af ejerskab hos alle parter. Dette er i sidste ende ikke kun med til at skabe mere relevant forskning og behandling men kan også øge  sandsynligheden for succesfuld formidling og implementering.

Mvh.

Lars Bye Møller

Frivillig faglig konsulent.

 

Nyheder

Januar 24, 2021

Medlemsweekenden rykkes til juni!

Pga. restriktionerne og den nuværende situation så må medlemsweekenden endnu engang ændres. Det er nok ikke den store overraskelse, at dette måtte ske. Det er naturligvis frustrerende, da vi havde glædet os til at se jer og have en spændende og hyggelig…
Dec 13, 2020

Det er tid til at gøre kroniske smerter til en politisk prioritet!

Med den nye finanslov måtte FAKS gøre opmærksom på, at man desværre endnu engang ikke har…
Nov 15, 2020

Årets sidste medlemsblad er snart på trapperne!

Vi er ved at lægge sidste hånd på årets sidste udgave af SmerteLiv. Vi pakker kuverten…
Nov 15, 2020

FAKS skal bruge en ny kasserer – er det dig?

Vores kasserer har valgt at træde tilbage ved kommende generalforsamling, så derfor skal…
Sep 23, 2020

Kroniske smertepatienter har ikke altid et alternativ til svømmebadet

Godt 825.000 danskere lider af kroniske eller hyppigt tilbagevendende smerter. En del af…
Sep 22, 2020

Ændring af medlemsweekend

Kære Alle, Tusind tak for jeres tilmelding til FAKS medlemsweekend!! Bestyrelsen har i…
Sep 03, 2020

FAKS medlemsweekend 2020

Så er det endelig igen tid til medlemsweekend. Der er som altid lavet et spændende…