Mange tusinde danskere står alene med deres smerteproblemer

FAKS har i samarbejde med SmerteDanmark åbnet SmerteLinjen, hvor smertepatienter og deres pårørende kan få hjælp.

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har i 2014 bevilliget penge til at etablere og drive en telefonrådgivning til smertepatienter og deres pårørende. Frivillige sygeplejersker, socialrådgivere, psykologistuderende og patienter sidder klar ved telefonerne til at hjælpe.

SmerteLinjen drives i samarbejde mellem FAKS (Foreningen af Kroniske smertepatienter) og SmerteDanmark. Der er tilknyttet mere end 20 frivillige, hvilket sikrer en åbningstid på 14 timer om ugen. Når man plages af kroniske smerter kan sundhedsvæsenet opleves som en jungle det er umuligt at komme igennem, det kan være svært at fungere som menneske efter i uger eller måneder at have sovet elendigt, hukommelse og koncentration svækkes og for mange bliver det at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet vanskeligt eller ligefrem umuligt. Depression, angst og isolation er hyppige følgetilstande som gør den samlede situation endnu mere lidelsesfuld. Med den rette støtte og vejledning kan disse problemer mildnes og mennesket igen opnå handlekraft. Hos SmerteLinjen sidder rådgiverne klar til at give netop denne form for støtte efter princippet hjælp til selvhjælp.

 

TELEFONTIDER OG RÅDGIVERE

 

 

Den nyeste statistik fra 2020 viser, at 1.3 millioner danskere lider af kroniske eller hyppigt tilbagevendende smerter.

Smerter er ikke i sig selv synlige, og det kan derfor for omverden være svært at acceptere dine smerter og begrænsninger som virkelige. Man kan mødes af mistro, føle et konstant behov for at retfærdiggøre sig, opleve ensomhed og muligvis fremmedgørelse.

DAG

 TID

RÅDGIVER
Mandag ulige uger kl.18-20: Fysioterapeut
Tirsdag kl.10-12: Smertepatient
Tirsdag kl.16-18: Smertesygeplejerske
Tirsdag kl.19-21: Psykologisk rådgivning
Onsdag kl.16-18: Smertesygeplejerske
Onsdag kl.19-21: Psykologisk rådgivning
Torsdag kl.16-18: Smertepatient
Torsdag kl.19-21: Socialrådgiver

NB Vi har lukket på helligdage.

Administration - Pia Frederiksen:

Telefon: 26392407

Mail: smertelinjen@gmail.com